Labdamedence 90x90 velvet középszürkeLabdamedence – hogyan befolyásolja a gyermek fejlődését?

Minden szülő törődik gyermeke megfelelő fejlődésével. Gondoskodik a megfelelő játékok kiválasztásáról, amelyek nemcsak a szemnek tetszenek, hanem sok más fontos szempontot is érintenek. Ilyennek lehetnek az interaktív babajátékok és a labdamedencék is. 

A száraz medence a közelmúltban nagyon népszerű lett. Nemcsak a szülők értékelik, akik gondoskodni akarnak gyermekük megfelelő fejlődéséről, hanem az oktatási intézmények pedagógusai is. A labdamedence csodálatos örömet okoz a gyermeknek – mellette számos egészségügyi előnye is van.

Milyen készségeket tud fejleszteni a gyermek ezzel a tökéletes játékkal?

Fizikai fejlődés

Amikor a kisgyermekek otthonában szervezünk időtöltést, érdemes egy száraz, golyós medencét választani.  A kisgyermek egyre intenzívebben kezd mozogni, leplezetlen örömmel tanul új dolgokat.

A labdamedencék nemcsak nagyszerű szórakozást nyújtanak, hanem számos készséget is fejlesztenek, beleértve a fizikai fejlődést is.  Először is, egy kisgyerek fejleszti érzékeit az ilyen típusú játékkal érintkezve, kíváncsiságát új tárgyak felfedezésére ösztönzi. Az érzékek stimulálása rendkívül fontos az élet első szakaszaiban. Miközben megpróbál mászni, belépni a medencébe és kilépni a medencéből, a baba fejleszti motoros képességeit is. 

Hatással van a lábak, a karok, valamint az egész test munkájáért felelős nagyobb izmok mozgására. A labdamedence játékkal ösztönzi a gyermeket, hogy erősítse a test minden részének rugalmasságát, beleértve gyaloglás, mászás vagy ugrás útján. 

Egy másik fontos készség a finom motorikus képességek formálása, a megragadás megtanulásával a gyermek fejleszti a precizitást és a mozgáskontrollt. A labdák megragadása nemcsak nagyszerű szórakozás, hanem megfelelő kéz-szem koordinációt is megtanít.

Kognitív fejlődés

A labdamedence megvásárlása mellett hatással vagyunk a kognitív fejlődésre is. A logikai képességeknek köszönhetően a gyermek gyakorolja a megtanult információkat összevonni. Ennek nagy jelentősége van a kreativitás fejlesztésében, a problémák kialakításában és a következtetések levonásában is.

Érdemes sokféle színű golyóval feltölteni a medencét, amelyek nemcsak a szivárvány minden árnyalatában csillognak, hanem ezáltal teljesen új színeket fedezhetnek fel.

A gyermekek szeretik felszabadítani az érzelmeket, vigyázniuk kell a megfelelő kifejezésre és ellenőrzésre. A  gyermekbarát játékok bizalmat keltenek bennük, és lehetővé teszik a kicsik számára, hogy jobban kifejezzék érzéseiket. A labdamedencében végzett gyakorlatok és játékok serkentik a gyermekek kíváncsiságát, fejlesztik kognitív folyamataikat és elősegítik az integrációt. 

Ezeknek a tevékenységeknek köszönhetően a munkaképes és fejlődési hiányban szenvedő gyermekek növelik a biztonságérzetet, csökkentik a szorongás szintjét, nyitottak lesznek, jobban alkalmazkodnak az óvodában, hiperaktív gyermekeknél pedig a nyugalom és a jobb koncentráció figyelhető meg.

A legtöbb gyerek imád mindenféle vidámparkot, beleértve a nagy labdamedencéket is. Belemerülhetnek, ugrálhatnak, megragadhatják és golyókat, dobálhatnak. 

A gömbökkel ellátott kis medence kiválasztásával lehetőséget adunk a gyermeknek, hogy otthon is szórakozzon, időtől és helytől függetlenül. A medence könnyű és modern kialakítású, így minden belső térhez illeszkedik. Könnyen hordozható, és a különféle színek, például a rózsaszín vagy a divatos szürkék, mind a kislányokra, mind a fiúkra vonzóak lesznek.

A játék során sosem szabad megfelejtkeznünk az egészség fontosságáról. Gyermekünknek  csak kiváló minőség ételeket, babakekszeket adjuk! 

Call Now Button